ECM duurzaamhout

accoya_2.jpg

Made in Holland

Accoya ® hout is een Nederlands product en daar zijn we trots op! Accoya ® hout wordt gemaakt van snelgroeiend grenenhout. Door modificatie met azijnzuur verandert het hout op molecuul niveau, waardoor de celwanden geen vocht meer op kunnen nemen. Hierdoor wordt het hout zeer vormstabiel.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Daarnaast maakt de verandering in de celwand het schimmels bijna onmogelijk om het hout te verteren. Kortom; Accoya ® is een rotbestendig, milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Ontdek de kracht van Accoya ® voor ramen en kozijnen!

ONDERHOUDSKOSTEN EN AFSCHRIJVING

De kosten van een kozijn zitten in afschrijving en onderhoudskosten. De levensduur van een kozijn heeft net als onderhoud een sterke invloed op de uiteindelijke kostprijs van een kozijn over een bepaalde periode. Op het Accoya hout in kozijnen zit een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van het kozijn van 80 jaar. Om de 50 jaar garantie te krijgen hoeft het hout zelfs niet geschilderd te worden. Schilderen is bij Accoya kozijnen puur een kwestie van esthetica.

ONDERHOUDSKOSTEN

PVC
Hardhout
Accoya ®

AFSCHRIJVING

PVC
Hardhout
Accoya ®

VERBORGEN MILIEUKOSTEN

Alle bouwmaterialen hebben bij de productie een impact op het milieu. In de nationale milieu­database zijn per product de verborgen milieukosten in kaart gebracht. Deze beschreven kosten hoeven niet direct betaald te worden, maar ze zijn een reële weergave van het geld dat besteed moet worden om de ontstane milieubelasting ongedaan te maken. De verborgen milieukosten van de vijf referentiewoningen zijn berekend aan de hand van getallen uit de Nationale Milieu Database over een periode van 30 jaar.

PVC € 360,- per 5 woningen
Hardhout € 110,- per 5 woningen
Accoya ® € 90,- per 5 woningen

BESPARING OP STOOKKOSTEN

In de vijf referentiewoningen zit 132 m2 kozijnopper­ vlakte. De verschillende Lambda waarden van PVC, harhout en Accoya ® zorgen voor verschillende gewogen isolatiewaarden (U­window). Kozijnen van Accoya hout en PVC hebben een vergelijkbare isolatiewaarde. Hardhout zit daar iets onder. Wanneer gekozen wordt voor PVC of Accoya ® kozijnen, levert dat een besparing op van 135 m3 aardgas (4.724 MJ delen door 35 MJ / m3 aardgas) ten opzichte van hardhouten kozijnen. Bij een kostprijs van € 0,60 per m3 aardgas is dit een verschil van circa € 81,00 per jaar voor de vijf referentiewoningen samen.

PVC € 360,- per 5 woningen
Hardhout € 970,- per 5 woningen
Accoya ® € 820,00 per 5 woningen
degradatiecurven.jpg

OOK ACCOYA HOUT IN UW PROJECT GEBRUIKEN?

Duurzaam, mooi en geschikt voor de meest uitdagende toepassingen. Accoya is een slimme keuze wanneer het om ramen en kozijnen gaat.

Adresgegevens

ECM Bouw & Hout
Hyacinthenstraat 14
2161 XP  Lisse 

KvK nummer 80947166
Btw.nr 183995028B03

Contact opnemen

phone 06 40164598 Ed Mijnders
   
mail Stuur een e-mail

Logo BMD 300